Behandelmicroscoop

Met de behandelmicroscoop krijgt de tandarts tijdens een behandeling een beter zicht op het werkgebied in de mond van de patiënt. Bij vrijwel alle tandheelkundige behandelingen kan de microscoop zijn dienst bewijzen, ook bij de voorlichting aan de patiënt.
In onze praktijk maken wij gebruik van zo’n behandelmicroscoop.

Vooral bij wortelkanaalbehandelingen is de microscoop door de sterke vergroting en de ingebouwde verlichting een uiterst welkom instrument.

Kanalen, die met het blote oog nauwelijks te zien, te vinden en te reinigen zijn, worden met de microscoop eenvoudiger opgespoord. Daarmee wordt de kwaliteit van de zenuwbehandeling verbeterd.

Door het beeld te projecteren op een LCD-scherm en vast te leggen op een harddisk is het ook aan de patiënt duidelijker te maken hoe en waarom een behandeling plaats vindt.

Hieronder ziet u een opname van een kies waar 4 wortelkanalen behandeld worden. Duidelijk en scherp zicht met veel licht maakt het mogelijk om voorspelbaar te behandelen.

Op andere tandheelkundige gebieden kan de microscoop eveneens een handig hulpmiddel zijn bij het opsporen van problemen en het stellen van een juiste diagnose. Denk aan de controle, het opsporen van cariës of eventuele barsten in de tand of kies.

behandelmicroscoop
sliderachtergrond1-min
sliderachtergrond2-min
parallax

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken